Loading...
Fiskebäcksloppet – Tre hamnar (10 km)
  • Hem
  • Events
  • Fiskebäcksloppet – Tre hamnar (10 km)

Fiskebäcksloppet – Tre hamnar (10 km)

  • 06 juni 2021
  • 15:00 - 17:00

Den 1-6 juni 2021 går sjunde upplagan av ”Fiskebäcksloppet – Tre hamnar”  i Göteborg. Det unika med detta loppet är att man springer för andra – startavgiften går oavkortat till Räddningsmissionens sociala arbete i Göteborg.  ”Fiskebäcksloppet – Tre hamnar” går i en kuperad och naturskön omgivning i Fiskebäck och Önnered där man under tävlingen får se och uppleva tre hamnar – Önnered, Hinsholmen och Fiskebäck. Det blir alltså en löparfest som kombinerar en vacker och havsnära bana med att samtidigt hjälpa de mest utsatta i vår stad. Detta gör denna löparfest unik och vi hoppas att det ska locka både motionärer och elitlöpare. Alla är välkomna – antingen du vill springa snabbt och slå personligt rekord eller om du vill ta en rask promenad i goda vänners lag.

Banbeskrivning:

Loppet startar på naturområdet Sjöbacka i Fiskebäck. Efter en kortare runda förbi Önnereds brygga varvar man på Sjöbacka innan det bär av till Hinsholmens småbåtshamn för att sedan avsluta med Fiskebäcks hamn.

Detaljerad banbeskrivning:

Loppet startar vid Sjöbackas fotbollsplan och efter en kortare löpsträcka runt hästhagen är det dags för en rejäl uppförsbacke upp mot Önnered. Sen är det nerför genom villaområdet och vid restaurang Jungman Jansson viker banan höger in på gångbanan ovanför Önnereds brygga. Tänk på att lyfta blicken och titta ut över havet och den vackra idyllen med fiskebodar och västerhavet. Väl nere på Sjöbacka igen springer vi utmed Eskils kanal fram till det första gången är dags att ta emot publikens jubel på målrakan. Vi får dock vänta med målgången och istället rundar man eventområdet och ger sig ut på Fiskebäcksrundan.

Vi passerar Fiskebäckskyrkan och svänger in på Aprikosgatan och vidare upp i skogspartiet. Väl på toppen får vi chansen att titta ut över Fiskebäcks by innan vi rullar ned mot mot Fiskebäcksskolan där första vätskekontrollen är placerad (ca 4,5 km). Med nya krafter springer vi nu utmed Lerskäddegatan fram till Källängsgatan där vi sneddar in på naturstigen (”i folkmun känd som kärleksstigen eller lejonstigen”) ner mot Hinsholmens småbåtshamn. Väl nere vid småbåtshamnen blir det drygt en kilometers löpning utmed Hinsholmskilen där vi kan titta på alla vackra båtar – men även passa på att stanna till vid den andra vätskekontrollen (ca 7 km). Vid hamnens slut breder havet ut sig så njut av havsutsikten innan vi tar trapporna upp genom skogen på Skärvallsberget. Efter en kilometers löpning genom skogen där vi även klarat av den sista stigningen på loppet är det bara Fiskebäcks hamn kvar. Här är det full fart för att få båtarna i sjön innan midsommar så det finns mycket att titta på men nu drar det även ihop sig till spurten. När fraktkajen passerats är det bara upploppet kvar. Le mot alla vänner, sträck händerna i skyn och var stolt att du klarat av ”Fiskebäcksloppet – tre hamnar”.

Klassindelning

M: Män över 17 år

K: Kvinnor över 17 år

P17: Killar upp till 17 år

F17: Tjejer upp till 17 år

Bansträckning

Nedan finner du kartor (klickbar) med bansträckning och höjdskillnad. Banan varvar på Sjöbacka efter 2,5 km där det finns toaletter. Vid ca 4,5 km är första vätskekontrollen och vid ca 7,5 km är andra vätskekontrollen.

Kontakt

Har du frågor om loppet?
Kontakta oss på admin@fiskebacksloppet.se

Är du intresserad av sponsring?
Kontakta oss på johanna.salenfalk@raddningsmissionen.se

Vill du vara med som funktionär?
Kontakta oss på admin@fiskebacksloppet.se

Om Fiskebäcksloppet

Fiskebäckslöpet arrangeras till förmån för Solrosen, Räddningsmissionens verksamhet för barn med en förälder i fängelse. I år behöver de vårt stöd mer än någonsin! Det finns också självklart möjlighet att stötta Solrosen utan att tävla, varmt välkommen att ta en promenad runt den banan och swisha en gåva till 900 44 41. Tack för din gåva!