Loading...
PM

PM FISKEBÄCKSLOPPET 2019

Här hittar ni sammanfattad information om loppet och tävlingsdagen. Lycka till den 6:e juni!

NUMMERLAPPSUTDELNING
Nummerlapp med tidtagningschip och Fiskebäcksloppets funktionströja (om du har köpt till den) hämtas ut på Team Sportia, Frölunda Torg på onsdag den 5/6 mellan 16:00-20:00. Har du inte möjlighet att hämta ut din nummerlapp under onsdagen, går det också att hämta vid start/målområdet på tävlingsdagen senast en timma innan start av respektive lopp.

HÅLLTIDER TÄVLINGSDAGEN
11:00-14:00 Efteranmälan och utlämning av nummerlapp öppen
12:00-17:00 Café, matförsäljning och hoppborg öppen
12:30 Invigning med nationalsång
12:45 Uppvärmning Lilla Fiskebäcksloppet
13:00 Start Lilla Fiskebäcksloppet
13:30-16:00 Start Miniloppet ca 1 gång/halvtimma
13:45 Prisutdelning Lilla Fiskebäcksloppet
14:15-17:00 Väskförvaring öppen
14:45 Uppvärmning Fiskebäcksloppet – Tre hamnar
15:00 Start Fiskebäcksloppet – Tre hamnar
16:15 Prisutdelning Fiskebäcksloppet – Tre hamnar

RESULTAT OCH PRISER
Tidtagningen sker med hjälp av tidtagningschip som är fästa på nummerlappen och är nettotid, dvs tiden mäts individuellt och börjar från det att du passerar över startmattan. Resultatlistor kommer publiceras i anslutning till målområdet och på hemsidan så snart som möjligt efter att loppen har avslutats. Priser delas ut till plats 1-3 i vuxenklasserna och plats 1-3 i barn- och ungdomsklasserna. Dessutom är alla startnummer med och tävlar om fina priser i vårt sponsorlotteri!

VÄSKINLÄMNING
Det finns möjlighet att lämna in sin väska till förvaring under loppet. Väskinlämningen kommer vara i anslutning till eventområdet och lappar finnas tillgängliga för att märka upp väskan med ditt startnummer.

START
Starten för loppen är på Sjöbacka utmed fotbollsplanen, se kartan över eventområdet. För att undvika trängsel så tillämpar vi självseedning där man placerar sig i den startfålla som motsvarar ens förväntade sluttid. Vi kommer ha fyra olika startfållor, markerade med skyltar, som är uppdelade efter följande sluttider: < 40min, 40-50min, 50-60min och > 60min. Promenadklassen står sist i ledet. Tänk på att starten är gemensam men tidtagningen börjar först när du passerat startlinjen.

UPPVÄRMNING
En gemensam uppvärmning kommer hållas av Rootcamp för Lilla Fiskebäcksloppet och för Fiskebäcksloppet – Tre hamnar. Uppvärmingen börjar 15 min före starten av varje lopp.

MÅL
Målgången är inne på gräsplanen vilket innebär att banan viker av åt höger sista biten efter den långa målrakan från havet. Där väntar välförtjänta applåder, dricka, banan och obegränsat med salta sillar. Efter loppet är du välkommen att stanna kvar inne på området och ta del av allt annat som erbjuds i form av café, matförsäljning, barnaktiviteter eller bara hänga kvar och prata med dina löparvänner. Medaljer delas ut till alla barn som går i mål i Lilla Fiskebäcksloppet.

BANA OCH VÄTSKESTATIONER
Fiskebäcksloppet – Tre hamnar mäter 10km och går genom de tre hamnarna Önnered, Hinsholmen och Fiskebäck, se kartan över bansträckningen. Det kommer finnas två vätskestationer längs banan där det serveras vatten och sportdryck från Umara. Första depån är vid Fiskebäcksskolan efter 4,5 km och andra vid Hinsholmen efter 7 km. Även i år kommer det att det erbjudas energibars från Umara.

Lilla Fiskebäcksloppet är ca 2 km och går på grusvägarna runt Sjöbacka. På barnloppet finns inga vätskestationer men dricka kommer serveras i målområdet.

SÄKERHET
Flaggvakterna hjälper er genom att visa vägen men framförallt genom att göra loppet säkrare. Följ deras instruktioner och var särskilt uppmärksamma när banan korsar trafikerad väg vid rondellen vid Skattegårdsvägen efter ca 3 km och vid Hälleflundregatan vid ca 8,5 km.

SJUKVÅRD
Sjukvårdare kommer finnas på plats i eventområdet under tävlingsdagen.

OMKLÄDNING, DUSCH OCH TOALETTER
Det finns inga dusch- eller omklädningsmöjligheter i anslutning till start/målområdet så kom ombytta. Efter loppet är det nära till härligt salta bad vid Fiskebäcksbadet nere vid småbåtshamnen. Ett fåtal toaletter kommer finnas på området.

EVENTOMRÅDE
På eventområdet i anslutning till start och mål kommer det säljas grillad hamburgare och korv. Det kommer även finnas café där ni kan köpa kaffe, kakor och godis. Några av våra sponsorer kommer vara på plats och ha lite aktiviteter och för barnen finns det en hoppborg. Alla deltagare i loppet är med i utlottningen av fina priser från våra sponsorer, så missa inte att kolla upp ifall du har vunnit något på ditt startnummer. Glöm inte kontanter!

CYKLA ELLER ÅK KOLLEKTIVT
Det finns mycket begränsat med parkeringsmöjligheter så vi rekommenderar att ni cyklar, går eller åker kollektivt. Närmaste hållplatsen heter Sikgatan, därifrån följer ni gångbanan längs bilvägen söderut ca 500m till tävlingsområdet på Sjöbacka.

  • Från Frölunda Torg: Buss 97 mot Fiskebäck eller Buss 90 mot Järntorget

PARKERING
Det finns begränsat med gratisparkeringar på Sjöbacka och utanför Fiskebäckskyrkan. Var uppmärksam på funktionärernas anvisningar, de hjälper dig. Betalparkeringar finns i Fiskebäcks småbåtshamn och utanför Jungman Jansson i Önnered.

OM ARRANGEMANGET
Fiskebäcksloppet är ett samarbete mellan Equmeniakyrkan Fiskebäck (fd Fiskebäcks Missionskyrka), Fiskebäckskyrkan, IF Väster och Göteborgs Räddningsmission. Alla startavgifter går till Göteborgs Räddningsmissions verksamhet. Loppet är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet.

KONTAKT TÄVLINGSDAGEN
Frågor under tävlingsdagen? Kontakta oss på telefon:
Christian Svanström 070-975 23 39

KARTOR
Kartan över eventområdet är preliminär och kan komma att uppdateras!

Kontakt

Har du frågor om loppet?
Kontakta oss på admin@fiskebacksloppet.se

Är du intresserad av sponsring?
Kontakta oss på johanna.salenfalk@raddningsmissionen.se

Vill du vara med som funktionär?
Kontakta oss på admin@fiskebacksloppet.se

Om Fiskebäcksloppet

Fiskebäckslöpet arrangeras till förmån för Solrosen, Räddningsmissionens verksamhet för barn med en förälder i fängelse. I år behöver de vårt stöd mer än någonsin! Det finns också självklart möjlighet att stötta Solrosen utan att tävla, varmt välkommen att ta en promenad runt den banan och swisha en gåva till 900 44 41. Tack för din gåva!