Loading...
Vårt varmaste tack för att ni är med och gör Göteborg till en varmare och mänskligare stad!
  • Hem
  • Om loppet
  • Vårt varmaste tack för att ni är med och gör Göteborg till en varmare och mänskligare stad!

collage-solrosen

Varje dag möter vi en grupp barn som de flesta av oss inte ser. Barnen till utsatta EU-medborgare. De har inte rätt till skola och utbildning, de har inte rätt till sjukvård. Många av dessa barn lever i fattigdom både i sina hemländer och här i Göteborg. Deras föräldrar försörjer sig i gatubilden och barnen växer upp kortare eller längre perioder utan tryggt och stabilt boende.

Räddningsmissionens Öppna förskola är en plats som finns till för dem. Här får barnen mat för att klara dagen, undervisning i modersmål och svenska och chans till skolgång. Till denna förskola, gick vinsten av Fiskebäcksloppet 2015.

Vi från Göteborgs Räddningsmission vill säga TACK. Först och främst till alla er som via slitsamma och sena timmar arrangerade det som tillslut blev Sveriges största välgörenhetslopp.

Vi vill också säga ett tack till dig som sprang loppet där vartenda sprunget steg förändrade situationen för dessa barn.

Vad betyder Fiskebäcksloppet för Öppna Förskolan?
De 210 000 kronor som loppet inbringade resulterade i att vi i somras kunde anställa ytterligare en pedagog som är utbildad till både förskollärare och socialarbetare. Hon heter Katarina Engdahl och brinner för att möta de familjer som dagligen kommer till Öppna Förskolan. Förskolan har under sommaren utvecklats till något av en familjecentral. Förutom den ordinarie pedagogiska verksamheten för barn i förskoleåldern hjälper vi även skolbarn att få plats i skolan, föräldrar att få svenskutbildning och på så sätt få chans att sälja Faktum och vi kan också hjälpa familjer med boende.

Utan Fiskebäcksloppets tillskott hade vi inte vågat satsa på ytterligare en pedagog och inte heller haft möjlighet att utveckla verksamheten så snabbt som vi har kunnat göra nu.

Ert enorma engagemang, er arbetsinsats, er idealitet och ert stöd till Göteborgs Räddningsmission betyder enormt mycket. Vårt varmaste tack för att ni är med och gör Göteborg till en varmare och mänskligare stad!

 

Emil Mattson
Direktor, Göteborgs Räddningsmission

Kontakt

Har du frågor om loppet?
Kontakta oss på admin@fiskebacksloppet.se

Är du intresserad av sponsring?
Kontakta oss på johanna.salenfalk@raddningsmissionen.se

Vill du vara med som funktionär?
Kontakta oss på admin@fiskebacksloppet.se

Om Fiskebäcksloppet

Fiskebäckslöpet arrangeras till förmån för Solrosen, Räddningsmissionens verksamhet för barn med en förälder i fängelse. I år behöver de vårt stöd mer än någonsin! Det finns också självklart möjlighet att stötta Solrosen utan att tävla, varmt välkommen att ta en promenad runt den banan och swisha en gåva till 900 44 41. Tack för din gåva!